• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 07

Anja Greisen

Ifølge kommunikationsspecialist Anja Greisen fra Lingualyze kan du vha. dine ord, få arbejdsgiver til at visualisere at du allerede arbejder i virksomheden. Det skal du udnytte i din motiverede ansøgning.

October 14, 2022
1 min 54 sek
Transskribering

Intro

Hej. Mit navn er Anja Greisen, og jeg kommer fra LINGUALYZE - Lingvistisk Analyse & Efterforskning. Jeg er specialiseret indenfor troværdig kommunikation og herunder afsløring af bedrag i sproget. Har DU lagt mærke til, når du læser nyheder, hvordan historien ofte fortælles i nutid i stedet for datid? Et eksempel kunne være: “Politibil kolliderer med personbil.” Der burde rettelig have stået “Politibil kolliderede med personbil”. Fordi hændelsen allerede ER sket. Det er et retorisk virkemiddel til at gøre nyheden mere levende og aktuel for den, som læser den. Det føles nærmest som om, du genoplever hændelsen for dit indre blik, når du læser nyheden i nutid.

Råd 1: Brug nutid i din ansøgning

Og DU kan gøre det samme med DIN ansøgning ved at skrive den i nutid. Det gør ansøgningen både mere levende men også aktuel og nærværende for arbejdsgiver. Så i stedet for at skrive: Det VILLE GLÆDE mig at KUNNE GØRE en forskel for jeres virksomhed og kunder .Så skriver du: Jeg GLÆDER mig til at GØRE en forskel for jeres virksomhed og kunder. Med denne nutids-formulering signalerer du, at du allerede er blevet ansat i virksomheden. Og du får arbejdsgiveren til at visualisere, at det finder sted. Altså at du GØR en forskel for virksomheden og dens kunder. Samtidig udstråler du også selvsikkerhed i forhold til at blive ansat. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med jobansøgningen.

Illustration af København
Anja Greisen I Den Motiverede Ansøgning

I jagten på det rigtige job skal du forbi mange forhindringer. I denne serie deler vi virksomheders bud på hvordan du bedst navigerer i jobsøgningen og gør dig eftertragtet.

An icon of a film editor
8 episoder
Dine næste stories serier
No items found.