• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 08

Anja Greisen

Kommunikationsspecialist Anja Greisen fra Lingualyze afslører her hvilke “magiske ord” du skal bruge i din motiverede ansøgning for at skabe en relation til arbejdsgiveren, allerede inden jobsamtalen.

October 14, 2022
3 min 08 sek
Transskribering

Intro

Hej. Mit navn er Anja Greisen, og jeg kommer fra LINGUALYZE - Lingvistisk Analyse & Efterforskning. Jeg er specialiseret indenfor troværdig kommunikation og herunder afsløring af bedrag i sproget. Vidste du, at du allerede inden jobsamtalen kan skabe en relation mellem DIG og arbejdsgiver?

RÅD 1: Brug “personlige stedord"

Det gør du vha. de personlige stedord. Det er sociale ord. Dvs. det er ord, som skaber relationer. Og det bør du udnytte bevidst, når du skriver din ansøgning. Personlige stedord er ord så som “jeg”, “du”, “han”, “vi” osv. Det er ord, vi ikke kan undgå at bruge, når vi kommunikerer med hinanden. De er samtidig også meget afslørende, da de fortæller, hvor DIT fokus som ansøger er henne. Arbejdsgiver vil selvfølgelig gerne lære DIG at kende. Men de er bestemt også interesserede i at vide, hvad DU kan tilføre DEM som arbejdsplads.

Råd 2: Brug søgefunktionen CTRL+B i Word

Vi har en tendens til at bruge meget “jeg” i vores ansøgning. Så mit råd til dig vil være; Brug søgefunktionen CTRL+B i Word, når du skriver eller har skrevet din ansøgning. Det giver dig et godt overblik over, hvor mange jeg’er, du har tilladt dig at bruge.

Råd 3: Ud med “min” og “mit”

Kig også på ejestedordene “min” og “mit”, som igen vender fokuset mod dig selv og ikke arbejdsgiver. Minimér dit brug af disse ord, og prøv i stedet for at bruge “vi” og “os”.

Råd 4: Ind med “vi” og “os”

Det er særligt magiske ord, da de skaber en mere direkte relation mellem dig som afsender og arbejdsgiver som modtager. Ordene skaber et fællesskab, samhørighed og samarbejde mellem dig og arbejdsgiver - allerede inden jobsamtalen. Ord så som “sammen” og “fælles” er også særligt virksomme ord, fordi de igen sætter dig sammen med arbejdsgiver. Lad os kigge på hvordan det kunne se ud FØR og EFTER:JEG er god til at sparre, så JEG kan blive endnu dygtigere og hurtigere til at løse MINE opgaver. Modsat: Så lad OS sparre, så VI kan blive endnu dygtigere og hurtigere til at løse opgaverne SAMMEN. Når DU som ansøger bruger disse sproglige virkemidler, så sætter du allerede dig selv ind i virksomheden.

Råd 5: Skab visualisering for arbejdsgiveren

Det giver mulighed for, at arbejdsgiveren, som læser din ansøgning, visualiserer, at du rent faktisk allerede arbejder i virksomheden. Jeg håber, du kan bruge mit råd i dit arbejde mod at finde ønskejobbet. Og i øvrigt - lagde du mærke til hvor mange jeg’er, jeg brugte? Kun ét - Og det var i den sidste sætning.

Illustration af København
Anja Greisen | Den Motiverede Ansøgning 2

I jagten på det rigtige job skal du forbi mange forhindringer. I denne serie deler vi virksomheders bud på hvordan du bedst navigerer i jobsøgningen og gør dig eftertragtet.

An icon of a film editor
8 episoder
Dine næste stories serier
No items found.