• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 02

Daniel Baun

At have et godt job har den største indflydelse på vores trivsel. Derfor skal du tænke i “salg af et bedre liv” når du skal skrive din jobannonce ifølge Daniel Baun fra Gurubeam.

October 14, 2022
2 min 14 sek
Transskribering

“Jobopslaget der fanger"

Hej jeg hedder Daniel Baun og jeg er CEO i Gurubeam hvor vi arbejder med at gøre teamudvikling enkelt.

Spørgsmålet er hvordan man gør en jobannonce fangende så man rent faktisk har lyst til at læse den.

Råd 1: Ansættelse = salg af muligheder

Og der har jeg lyst til bare at starte med at sige: Prøv lige at høre - Det at ansætte andre mennesker det er egentlig at sælge en mulighed til dem. Så det er det de skal blive optaget af. De skal blive optaget af at få lov til at chippe ind i den her mulighed.

Dvs. at du skal sælge den så godt som muligt og som ethvert andet godt salg der sælger man reelt set det som kunderne får.

Og dvs. at man skal være opmærksom på at finde ud af hvad er det som er super interessant og som er en god mulighed ved det her job og så skal man jo sælge det.

Råd 2: Tænk salg fra start til slut

Dvs. det er overskriften, det er teksten, det er alle de her ting der er undervejs hvor man skal tænke salg ind i det. Og når jeg siger det på den måde så er det faktisk fordi at man jo egentlig sælger folk muligheden for et bedre liv når man sælger dem et job. Det lyder voldsomt, men det er faktisk rigtigt nok.

Gallup de siger, at det at have et godt job det er faktisk det som har den største indflydelse på vores liv generelt om vi har det godt. Så det er helt utroligt vigtigt, men det er også derfor at det er enormt vigtig at du rent faktisk sælger det du har på hylden.

Råd 3: Tydeliggør fordelene ved jobbet

Så bliv tydelig omkring hvad det er for et job, hvad er fordelene, og hvis der er nogle ting som I har brug for at gå tilbage og pille ved først og finde ud af hvad går det her egentlig ud på, hvad er det vi vil opnå, er vores organisation god at være en del af og alt det her, så sørg for det først. Og så sørg for at det bliver afspejlet i den her jobannonce så det er helt tydeligt alle de her fordele der er i det.

Råd 4: Sæt jer ind i profilen til jobbet

Dvs. I skal bruge tid på at sætte jer ind i hvem er det I vil have på pladsen, hvem er det I vil have til at komme og arbejde hos jer. Find ud af hvad de trigger på, hvad de synes er fedt, hvad der er en kæmpe gave og en god mulighed for dem.

Råd 5: Skriv så I rammer plet på den ønskede profil

Så dvs. at det kommer meget hurtigt ned til at det vigtigste I kan gøre, det er at starte med at finde ud af hvem er det I har brug for, hvem er det der skal have lyst til at arbejde hos jer lige præcis i den her stilling og så skrive noget der rammer lige præcis hos dem.

Held og lykke.

Illustration af København
Daniel Baun | Jobopslaget der fanger

Stillingsopslaget er, på mange måder, det vigtigste skridt mod en succesfuld ansættelse. Det kræver et godt og velskrevet jobopslag at tiltrække de helt rigtige kandidater.

An icon of a film editor
3 episoder
Dine næste stories serier
No items found.