• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 04

Daniel Baun

At skrive en ansøgning alene tager gennemsnitligt 3 timer. Derfor er det vigtigt ifølge Daniel Baun fra Gurubeam at være både taknemmelig, ærbødig og ordentlig overfor de mennesker der har brugt tid på at søge job hos dig. Sørg for at alle der har ansøgt stillingen bliver sendt godt videre, så de føler at den investering de har gjort i jer bliver gengældt.

October 14, 2022
2 min 13 sek
Transskribering

Det gode jobafslag

Jeg hedder Daniel og jeg er Founder i Gurubeam hvor vi gør det nemt og enkelt at arbejde med teamudvikling.

Jeg skal sige noget om det gode afslag.

Det gode afslag det tager først og fremmest udgangspunkt i en taknemmelighed og en ærbødighed og en ordentlighed overfor de mennesker der har brugt tid på at søge job hos jer.

Råd 1:

Overvej hvordan du selv gerne vil have et afslag

Du kunne egentlig starte med selv at finde ud af og overveje: hvordan ville jeg synes det var fedt at få et afslag?

Gennemsnitligt tager det 3 timer at skrive en jobansøgning. Dvs. at dem der bare har sendt en ansøgning de har faktisk brugt en del tid på den del i sig selv. Bagefter har de så været i gang med at tale med jer, nogle af dem, og gjort sig umage med det og det har fyldt enormt meget for dem.

Råd 2:

Giv alle ansøgerne en god oplevelse

Så I skal give dem en superfed oplevelse på vej ud af døren når I siger: “det var ikke dig der skulle have det her job.”

Nogle af dem, de er bare generiske fordi det er den mulighed I har hvis I har 100 ansøgninger I skal igennem, og der kun er 5 der skal til samtale så er de første 95 dem skal I give en fed oplevelse på vej ud af døren hvor I siger tusind tak for deres indsats, for deres interesse og samtidig sender dem et rimelig hurtigt afslag så de ved hvor de står henne i processen.

Prøv at tænke over hvad I kan gøre. Jeg har været med til at sælge rabatkuponer eller forskellige andre ting som har givet folk et eller andet form for håb eller en glæde eller noget andet.

Så er der så de 5 som I er kontakt med hvor I så ender med at vælge 1 og det er klart der er 1 vinder der bliver glad men der er så 4 andre som I skal tage jer rigtig godt og grundigt af.

Råd 3:

Giv ekstra god feedback til de sidste kandidater

Forklar det nu bare tydeligt hvorfor I har valgt at gå videre med nogle andre end dem. Og giv dem noget feedback de kan bruge til noget fordi, I har helt sikkert nogle gode overvejelser. Det betyder at de føler sig taget alvorligt, de føler at den investering de har gjort i jer, at den bliver gengældt.

Råd 4:

Grib knoglen

Så tag knoglen, ring til dem, fortæl hvad I tænker, og gør det klart og tydeligt og vær taknemmelig overfor den indsats de har lagt overfor jer.

Illustration af København
Daniel Baun | Det gode jobafslag

Et jobafslag kan være svært at sluge for ansøgerne. Lær at behandle dem med respekt og omtanke og du vil få et langt bedre renomme i branchen.

An icon of a film editor
3 episoder
Dine næste stories serier
No items found.