• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 01

Frederik Bybæk

I denne video fortæller Frederik Bybæk om hvordan at han søger frihed under eget ansvar i sin rolle på arbejdet, og hvordan arbejdsgiveren kan skabe en arbejdsplads med god trivsel.

November 16, 2021
2 min 9 sek
Transskribering

Intro

Hej jeg hedder Frederik. Jeg sidder som fuldmægtig inde i Erhvervsministeriets departement her i København.

Råd #1

Det som jeg for det første vægter højt når jeg skal vælge en virksomhed at arbejde for, det er frihed under eget ansvar. Og med det der mener jeg, at jeg har en arbejdsgiver der er okay med, at jeg møder ind dét senere på en onsdag, eller sidder torsdag aften i stedet for torsdag eftermiddag, og arbejder på det jeg skal. Frihed under eget ansvar inkluderer også, at jeg har en arbejdsgiver som er okay med at jeg arbejder på mine egne vilkår. Med det der mener jeg at der er tillid til, at jeg kan levere det jeg skal og at der er tillid til mine erfaringer og kompetencer. Så der er ikke nogen der kommer efter mig med en løftet pegefinger. Jeg tror at den her form for fleksibilitet der ligger i det her frihed under eget ansvar, den er ret unik for min generation, fordi at vi ikke er født ind i en 9-17 arbejdsgang.

Råd #2

Det andet jeg vægter højt når jeg skal vælge en virksomhed at arbejde for, det er trivsel. Med det der mener jeg, at det er vigtigt for mig at arbejdsgiveren gør noget ud af at fortælle hvorfor, og hvordan, de værner omkring de medarbejdere de har ansat. Helt konkret så er jeg også interesseret i at man kan mærke at der bliver gjort noget for at arrangere arrangementer. Helt konkret kunne det være at der er fælles morgenmad om fredagen, der bliver arrangeret walk-and-talks, eller der bliver fokuseret på at fostre nogle relationer uden for arbejdet. Det vil også gøre det nemmere at være seriøs når man så er på arbejdet.

Råd #3

Den sidste ting jeg vægter højt når jeg skal vælge en virksomhed at arbejde for, det er det professionelle image. Med det mener jeg helt konkret, når du f.eks. går ind på hjemmesiden og scroller rundt, så er det vigtigt for mig at jeg kan se mig selv i det image som virksomheden viser udadtil. Og det skal virke professionelt, så jeg føler at jeg er i gode hænder når jeg søger ind i den virksomhed. Tak.

Illustration af København
Frederik Bybæk | Millennials

Unge søger ikke nødvendigvis det samme i en stilling som tidligere. Lær hvad de lægger vægt på og hvordan din virksomhed kan få de bedste talenter.

An icon of a film editor
3 episoder