• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 02

Giovanni Niese

Tag kontakt til arbejdsgiveren og find ud af hvorfor du har fået et afslag. Ifølge Giovanni Niese fra Businesslinker skal du vende det nej til et ja. Hør her hvordan.

November 16, 2021
3 min 20 sek
Transskribering

Intro

Hvordan undgår du at miste modet når du har modtaget afslag nr 50, 100, 200? Det kan være utroligt demotiverende at modtage, især når man har lagt rigtig meget arbejde i at lave en god ansøgning og man virkelig føler sig motiveret for lige præcis den her virksomhed og den her ansøgning, at modtage et afslag. Gang på gang på gang.

Råd #1

Der vil jeg bare gerne sige én ting til dig: for hvert nej du får bringer det dig et skridt tættere på et ja. Fik du den? Den tager vi lige igen. Hvert nej du får bringer dig tættere og tættere på et ja, det endelige ja som du virkelig gerne vil have. Og hvert afslag rummer utrolig meget viden hvis du vel og mærke vælger at tage imod den viden og konverterer det til noget brugbart for dig selv.

Råd #2

Så når du modtager et afslag, så vil jeg helt klart anbefale dig, først og fremmest at du ringer til arbejdsgiveren eller send en mail hvis det er den måde de kommunikerer på og så efterspørg hvorfor lige præcis du har modtaget et afslag. Der kan være noget i dit ansøgningsmateriale som gentagne gange gør at du ikke kommer til en jobsamtale.

Råd #3

Definitionen på vanvid det er at gøre de samme ting om og om igen og så forvente et andet resultat. Så hvis det er at du oplever at du får afslag og du ikke kommer til jobsamtaler så skal du lige træde et skridt tilbage og så gennemgå dit materiale både CV og ansøgning.Få andre øjne til at kigge på det og se hvad er det præcis der gør at du ikke kommer til jobsamtaler og når du har været til en jobsamtale hvorfor du præcist har fået et afslag. Der er der utroligt meget viden der er gemt i de her afslag som du får.

Råd #4

Det kan være utroligt demotiverende at modtage det ene afslag efter det andet men det kan også være utroligt givende vidensgivende hvis du vel og mærke vælger at tage imod det.

Råd #5

Så… når du modtager et afslag efterspørger du viden, men det er også ok mere end ok at bande og svovle og være irriteret og være frustreret og banke i en pude, du må gerne afreagere det er ok at få dine følelser ud på en sund måde fordi når du så har fået alle de her frustrationer ud og du er faldet til ro igen og får styr på tankerne igen så er du mere modtagelig for denne viden som et afslag har med sig. Alle “fejltagelser” de er bare “viden i forklædning.” Jeg håber det var noget du kunne bruge til noget. Held og lykke med din jobjagt.

Illustration af København
Giovanni Niese | Jobsamtalen

Den frygtede jobsamtale. Sådan er det i hvert fald for mange. Vi har spurgt en række virksomheder om hvad de forventer, så du kan troppe op med en følelse af at være vel forberedt.

An icon of a film editor
4 episoder