• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 02

Ulrik Nerløe

Hvad har det at frygte en jobsamtale, at gøre med at finde badetøjet frem…? Få svaret lige her af Mentor Ulrik Nerløe fra Unified People ApS, som fortæller lidt om, hvordan du kan tøjle din nervøsitet, når du skal til jobsamtale.

November 9, 2021
2 min 07 sek
Transskribering

Intro

Hej mit navn er Ulrik Nerløe. Jeg er mentor og arbejder med mennesker over hele verden, og en stor del af mine opgaver det er bl.a. at hjælpe mine kunder med at finde de rigtige mennesker til de rigtige positioner. Jeg er helt sikker på, at du er det rigtige menneske til den rigtige position. Problemet er bare lidt, at nogle gange så skal man ind og have denne her samtale, hvor man i bund og grund er nervøs. Det er jo meget naturligt, for man skal og performe, man skal ind og vise den bedste version af sig selv. Jeg kan tydeligt huske dengang at jeg gik til samtaler, at det var vildt udfordrende nogle gange, og oftest kom man måske ud og tænkte jøsses! Var det den bedste version af dig selv, eller jeg glemte at få sagt det der, eller hold da op jeg fik sagt noget mærkeligt eller formulerede mig klodset. Nervøsiteten det er jo det der spiller ind i det her tilfælde, og i bund og grund så er det jo den der gør os skarpe, men for nogle mennesker er det også bare noget af det, som forhindrer os i rent faktisk at komme i mål. Og jeg har et rigtig godt råd til dig. Det lyder helt vanvittigt, men jeg siger dig, det virker.

Råd #1

Hvis I kommer ind og er nervøse, så forestil jer, at alle dem der sidder i lokalet sidder i badetøj. Eller undertøj, det er fuldstændig ligegyldigt. Forestil dig at de sidder stort set nøgne. Nogle af mine kunder som bruger det, de begynder at grine, andre synes bare at det er morsomt, og en tredje person begynder rent faktisk bare at slappe af. Og i sidste ende, så handler det jo om bare at kunne slappe af og hvile i sig selv når man sidder i det lokale. Fordi du aner ikke hvad folk de forventer af dig. Men de vil rigtig gerne se dig, de vil møde dig. Det er ikke så meget hvad du kan, men hvem du er. De søger simpelthen svaret på, hvem er du? Fordi hvis du allerede er til samtale, så ved de allerede at du kan det der skal til. Og det er det, som det i sidste ende handler om. Så forestil dig badetøjet. Det lyder fjollet, men det virker. Jeg håber det også vil inspirere dig. Jeg er sikker på, at det nok også skal bringe dig i mål. Hav det rigtig godt. Hej.

Illustration af København
Ulrik Nerløe | Frygten for samtalen

Alle der har været til en jobsamtale, ved at det ikke altid er nemt at fortælle om sig selv. Derfor er det er en god ide at have gjort sig nogle forberedelser inden du går gennem døren.

An icon of a film editor
2 episoder