• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 03

Ulrik Nerløe

Man skal kunne mærke hvem du er som person og det du fortæller skal stemme overens med virkeligheden. Ulrik Nerløe fra Unified People ApS deler her sine råd.

November 9, 2021
2 min 14 sek
Transskribering

Intro

Hej mit navn er Ulrik Nerløe. Til daglig er jeg mentor og arbejder med mennesker over hele verden. En stor del af mine opgaver, det er at hjælpe mine kunder med at finde de rigtige mennesker til de rigtige positioner. Det betyder selvfølgelig også, at jeg læser, til tider, rigtig mange jobansøgninger igennem. Hvad er den gode jobansøgning? Det er der sikkert rigtig mange mennesker der har et svar på, og mit svar er nødvendigvis ikke det rigtige. Jeg kan kun sige det der virker for mig, og det der også i høj grad virker for mine kunder.

Råd #1

Det handler i bund og grund om hvor meget vi kan mærke dig, der har skrevet dén ansøgning. Det handler selvfølgelig også om, at det skal se ordentligt ud osv. Men i langt højere grad, så skal vi kunne mærke dig. Det handler ikke så meget om hvad du er, men det handler om hvem du er. Vi skal kunne mærke din energi, vi skal mærke din passion, vi skal mærke din glæde, vi skal mærke dine følelser. Fordi, 70% af vores kommunikation mellem mennesker er følelser. 98% af en beslutningsprocess, det er også følelser. Dvs. at det hele handler om følelse. Så når vi sidder med de sidste to kandidater, og du har måske prøvet at være den sidste kandidat ud af de to, og så var det ikke dig der blev valgt. Det er simpelthen fordi, at du ikke har været i stand til at synliggøre, altså at få dem der sidder i lokalet til at mærke dig tilstrækkeligt. For i sidste ende, så kigger vi på de to kandidater, og for de fleste ubevidst, for andre bevidst, så er det simpelthen der hvor vi mærker personen mest. Det er der hvor vi kan føle os trygge.

Råd #2

Det er der hvor det vi ser er det vi får, og det vi hører, det er også det som vi oplever. Det er i sidste ende det der skal til. Og det skal allerede starte fra din ansøgning, det skal starte fra det sekund du træder ind til selve jobsamtalen. I bund og grund skal du bare være dig selv, og jo mere du er dig selv, jo større sandsynlighed er der for, at du får et job. Det kan for nogle mennesker være svært, men det er helt klart det som du skal træne, for det er det som er løsningen på, at du rent faktisk kommer videre i din karriere. Jeg håber at det er til inspiration, det er i hvert fald meningen. Hav det rigtig godt. Hej.

Illustration af København
Ulrik Nerløe | Jobsamtalen

Den frygtede jobsamtale. Sådan er det i hvert fald for mange. Vi har spurgt en række virksomheder om hvad de forventer, så du kan troppe op med en følelse af at være vel forberedt.

An icon of a film editor
4 episoder