• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Illustration af mand der banker søm i hånden

Kandidatgrad

Hvad betyder det?

En kandidatgrad får man efter at have færdiggjort en videregående uddannelse på to år, svarende til 120 ECTS point på et universitet. En kandidatuddannelse er en forskningsbaseret fuldtidsuddannelse, som har til øje at videreudvikle de kompetencer som man får er tilegnet på en bacheloruddannelse. Af den grund vil det kræve en relevant færdiggjort bachelorgrad, at blive optaget på en kandidatuddannelse. En relevant professionsbachelor eller uddannelse fra udlandet med tilsvarende niveau, kan ligeledes give adgang til en kandidatuddannelse. Der findes også enkelte kandidatuddannelse på tre år, f.eks. medicin. Med en færdiggjort kandidatgrad er du i stand til at påtage specialiseret arbejde eller forske videre gennem en ph.d. I rigtig mange brancheområder er det forventet at du har en kandidatgrad, hvis du søger ansættelse. Har du derfor en bachelorgrad, er det en god idé at undersøge hvilke kandidatuddannelser der er tilgængelige på diverse danske universiteter, bl.a. Københavns Universitet, ITU, DTU, RUC. Du kan læse om kandidatuddannelserne på det respektive universitets hjemmeside.

Sidst opdateret
September 28, 2021
Defineret af Arbejd.coms
Magnus Villumsen
Content Creator
Relaterede begreber

Bachelor

En bachelor er en såkaldt mellemlang videregående uddannelse. Der findes både universitetsbachelor og professionsbachelor, som tager henholdsvis 3 og 4 år at færdiggøre. Det er normalt at tage en kandidatuddannelse efter en universitetsbachelor, da det åbner op for mange flere jobmuligheder. En professionsbachelor giver i de fleste tilfælde direkte adgang til de relevante jobs. Professionsbachelorer er som regel rettet mod specifikke erhverv, såsom pædagogik eller jordemoder. Begge former for bacheloruddannelser er i princippet afsluttede uddannelser. Når du har afsluttet en bacheloruddannelse er du bachelor, som regel med en titel som f.eks. BSc (Bachelor of Science).

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021

Faglige kompetencer

Dine faglige kompetencer er de evner og egenskaber, som du har tilegnet dig gennem uddannelse eller erhvervserfaring. Hvor ens personlige kompetencer ofte er mere overordnede og indadvendte, så er faglige kompetencer konkrete og ikke på samme måde definerende for hvordan du er, men for hvad du kan. Kan du programmere i Java, er det en faglig kompetence, uanset om du har lært det gennem din uddannelse, et arbejde eller i din fritid. En faglig kompetence kan godt være mindre konkret dog, f.eks. gode skrive- eller kommunikationsevner. Når du sender en ansøgning til en stilling, så sørg for at nævn alle de faglige kompetencer du besidder, som kunne være relevante i forhold til faget. Nogle gange kan man godt vinkle en kompetence til et bestemt fag, eller jobopslag, selvom at du ikke har en direkte sammenhæng. Har du læst design inden for modefaget, kan du helt sikkert vinkle det til at være en fordel, skulle du søge en stilling som møbelsnedker, selvfølgelig udover at have de fornødne evner.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021