• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Illustration af mand der banker søm i hånden

Afslag

Hvad betyder det?

Et afslag fra en arbejdsgiver er et klart svar på, at du ikke får det job, du har søgt. Afslag er en naturlig del af livet som jobsøgende, uanset hvor uønsket det kan være. Måske har du sendt en motiveret ansøgning, du har måske endda været til samtale og følt, at kemien var perfekt. Et afslag er et “nej”, men det kan også være en mulighed for at forbedre din jobsøgning, hvis du sørger for at stille de rigtige spørgsmål. Hav blikket fremadrettet, og spørg ind til, hvad der definerede den valgte kandidat, hvad du gjorde godt til samtalen og hvad du kan forbedre til en fremtidig stilling. Afslut gerne med at spørge, om du må søge en fremtidig stilling i firmaet, hvis chancen skulle byde sig. Så forlader I nemlig hinanden et godt sted. Mest af alt, så er afslag et skridt på vejen mod dit næste drømmejob.

Sidst opdateret
September 28, 2021
Defineret af Arbejd.coms
Magnus Villumsen
Content Creator
Relaterede begreber

Motiveret ansøgning

En motiveret ansøgning er en ansøgning, hvor du fortæller, hvorfor netop DU skal have jobbet eller pladsen på uddannelsen, samt hvorfor du finder det interessant. En motiveret ansøgning handler derfor om, at du fortæller virksomheden eller uddannelsen, hvorfor de har brug for dig, og hvorfor du passer ind, samtidig med at du fortæller de, hvorfor stillingen eller uddannelsen har værdi for dig. En motiveret ansøgning er, som du måske har bemærket, ikke kun noget, som du skriver til en virksomhed, når de har slået en stilling op, som vækker din interesse. En motiveret ansøgning er også noget, som flere uddannelser kræver, når du søger ind på den med kvote 2. Dette gælder særligt professionsuddannelser. Et eksempel kunne være pædagog-uddannelsen. Selvom en motiveret ansøgning bliver brugt både inden for jobsøgning og uddannelse, er det praktisk talt de samme ting, som du skal lægge vægt på. Hvilke ting det helt præcis drejer sig om, kan du læse mere om i de følgende afsnit.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021

Ambitiøs

At være ambitiøs handler om at arbejde sig målrettet mod noget man ønsker at opnå; det kunne f.eks. være ens drømmejob. Som jobsøgende er det en god og vigtig kvalitet at være ambitiøs i sin søgning. Det betyder ikke, at man udelukker alle andre muligheder end ens højeste ønske, men at man ser mulighederne for at udvikle sig selv og sine kompetencer, med et mål for øje. Man kan ligeledes være ambitiøs i sin jobsøgning, ved at sætte forventninger til mængden og kvaliteten af ansøgninger man sender afsted. Det vigtigste ved at være ambitiøs er at man er vedholdende og hårdtarbejdende, for det er noget som arbejdsgivere hurtigt lægger mærke til.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021

Målrettet

Målrettethed betyder at man arbejder fokuseret mod et bestemt mål, og er både vigtigt som jobsøgende og arbejdende. Det at kunne sætte et præcist mål for øje, og så udføre en række opgaver for at opnå det mål, er en værdifuld egenskab i mange kontekster. Målrettethed handler om at være engageret og resultatorienteret, altså at kunne holde fokus og motivation mod ét bestemt mål. Som jobsøgende handler målrettethed i høj grad om, at være ambitiøs og vedholdende i sin søgning efter det rette job. Som ansat kan især ledelsespositioner drage godt af målrettethed, så alle medarbejdere forstår hvad formålet med deres arbejde er. Ønsker du at være mere målrettet, så sørg for ikke at påtag dig for mange opgaver på én gang, men fokusér på én ad gangen, og fortsæt med den indtil at et specifikt opsat mål er nået. Derudover er det en fordel, hvis det mål der er sat, er et som er eksekverbart, altså der kan sættes tydeligt hak ved når det er klaret, og at du forstår præcist hvornår at målet er opnået.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021