• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 03

Daniel Baun

Her kan du høre hvorfor 10 ansøgninger er bedre end 100 og hvorfor du ikke skal sælge alt til alle. Daniel Baun fra Gurubeam fortæller her hvordan du holder læseren af din jobannonce til ilden, samt hvorfor det er vigtigt at skrive specifikt henvendt til de mennesker du leder efter til jobbet.

October 14, 2022
2 min 12 sek
Transskribering

Derfor bliver din jobannonce sprunget over

Jeg hedder Daniel og jeg er Founder i Gurubeam hvor vi arbejder med at gøre teamudvikling enkelt.

Hvad er det for nogle ting der gør at vi springer en jobannonce over og som gør at vi ikke læser den?

Jeg tænker at det at søge et job og når vi sidder og scroller ting igennem, og det er det vigtigste vi skal sætte os ind i når vi skal skrive en jobannonce, det er, hvad er det de gør sig af tanker dem der sidder og scroller det igennem?

De sidder og stiller sig selv nogle grundlæggende spørgsmål: Er det et sted jeg har lyst til at arbejde? Er det en fed mulighed? Er det en god rolle? Tror jeg at det her det er godt for mig?

Det er alle de her spørgsmål som de stiller sig selv og som de scanner efter lynhurtigt.

Råd 1:

Få styr på alt det positive

Så derfor så er vi nødt til at sørge for at alle de ting som vi gør i vores jobannoncer, de virker positivt i stedet for negativt. Så hvis overskriften er dårlig, så skrider folk, hvis din virksomheds brand er dårligt, så skrider folk, hvis din virksomhed har en dårlig rating, så skrider folk.

Alle de her ting. Så I er nødt til at sørge for at der er styr på de forskellige ting. At overskriften sælger klikket til at de går ind for at læse på den, at overskriften derinde så sælger, at du læser videre til rubrikken, at du så læser videre til første del og til anden del osv.

Råd 2:

Hold læseren til ilden

Så der er noget med sådan hele tiden at sørge for at folk de bliver holdt til ilden og man skriver og man formidler på en måde der gør at folk de rent faktisk har lyst til at læse det. Og at de kan se sig selv i det. At de oplever at det er attraktivt for dem at blive en del af den her mulighed. Så snart de ikke oplever det, så er de videre. Formegentlig i hvert fald.

Råd 3:

Læseren skal kunne se sig selv i jobbet

I har jo lyst til at folk de skal blive helt hyped over den her mulighed der er for at arbejde hos jer. Så sørg for at de kan se sig selv, de kan mærke hvor spændende det er, at de oplever at det er en spændende mulighed, så snart de ikke oplever det, så klikker de væk.

Det betyder ikke at I skal sælge alt til alle, men det skal være skrevet specifikt til dem I gerne vil have.

Råd 4:

Hellere 10 ansøgninger end 100

Det er meget bedre at få 10 rigtig gode ansøgninger end 100 som er fuldstændig ligegyldige. De er sådan set bare spild af tid. Så skriv til dem, der har brug for at læse det her.

Illustration af København
Daniel Baun | Derfor bliver din jobannonce sprunget over

Stillingsopslaget er, på mange måder, det vigtigste skridt mod en succesfuld ansættelse. Det kræver et godt og velskrevet jobopslag at tiltrække de helt rigtige kandidater.

An icon of a film editor
3 episoder
Dine næste stories serier
No items found.