• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 01

Hanne Møller

Der findes ikke noget mere autentisk og troværdigt end video hvis du spørger Hanne Møller fra Saniståls marketingsafdeling. Hør her hvorfor video er en god ide når du skal rekruttere og hvorfor det er en dårlig ide med “lange ønskesedler” i dit stillingsopslag.

September 12, 2022
2 min 26 sek
Transskribering

Intro

Hej jeg hedder Hanne Møller og bor i Ålborg. Jeg arbejder ved Sanistål i deres marketingsafdeling. Jeg har i det seneste års tid været jobsøgende og er nu landet på min rette hylde.

Råd 1: Brug video når I skal rekruttere

Jeg kunne godt tænke mig at snakke lidt om at bruge video noget mere når man rekrutterer folk. Der er ik' ret mange der gør det, men dem der gør det de formår faktisk at vise en side af virksomheden som er rigtig svær at vise i et ganske almindeligt stillingsopslag.

Råd 2: Fortæl om virksomheden

Jeg synes man skal finde den chef som nu skal ansætte en medarbejder. Tal med vedkommende og find ud af om vedkommende er komfortabel ved at stå og snakke foran et videokamera. Og hvis vedkommende er det, så brug det, lad vedkommende fortælle lidt om: “Hvordan er det at arbejde i vores virksomhed?“, “Hvad er vores kultur?“, “Hvordan arbejder vi?”

Råd 3: Lav en rundvisning

Lav en rundvisning i virksomheden, sig lige hej til de medarbejdere som man skal arbejde sammen med, sådan så man som ansøger får en indsigt i hvordan virksomheden er, faktisk inden man overhovedet er trådt ind til en jobsamtale.

Råd 4: Vær autentisk

Der er jo kamp om de jobsøgende som det er på markedet nu her, så det gælder om at skille sig ud, men samtidig også at være autentisk og troværdig. Og jeg synes ikke at der er noget mere autentisk end video og det er her hvor man får et blik ind i noget som man ikke får i det skrevne.

Råd 5: Husk et link til stillingsopslaget

Er vedkommende der skal stå foran kameraet ikke chefen og ikke en der måske ved så meget om de arbejdsopgaver der er, så fortæl om virksomheden, fortæl om hvordan det er at være i det team vedkommende skal ind i. Og så henvis til at man kan se stillingsopslaget i et link som man lægger ved i videoen.

Råd 6: “Need to have” >< “nice to have”

Og når man laver sit stillingsopslag så husk at det ikke er en ønskeseddel til at få alle verdens problemer løst, men lav en stillingsbeskrivelse som svarer til det I faktisk gerne vil ansætte. Og så er nogle “need to have” og der er nogle “nice to have”. Men nogle gange ser man en enorm dosmerseddel som faktisk kan få folk til at tænke “Jamen så søger jeg ikke stillingen fordi jeg kan ikke alt det der”, men hvis nu det er “nice to have” så skal man sørge for at gøre opmærksom på det.

Råd 7: Tag endelig telefonen

Og husk så altid at anføre hvem man kan ringe til hvis man gerne vil vide mere om stillingen. Fordi det også er her, at man både som ansøger, men sandelig også som virksomhed, kan få et indblik i, hvem personen man snakker med er, og måske allerede der sige nogle plusser og minusser i forhold til om vedkommende skal til en jobsamtale.

Det var det jeg ville fortælle og min mening omkring at bruge video i jobansøgninger. Jeg håber at du kan bruge det til noget, har du lyst er du velkommen til at anmode mig på LinkedIn. Vi ses, hej.

Illustration af København
Hanne Møller | Jobopslaget der fanger

Stillingsopslaget er, på mange måder, det vigtigste skridt mod en succesfuld ansættelse. Det kræver et godt og velskrevet jobopslag at tiltrække de helt rigtige kandidater.

An icon of a film editor
3 episoder
Dine næste stories serier
No items found.