• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Illustration af mand der banker søm i hånden

Forlængelse og optjening af dagpengeperiode

Hvad betyder det?

Opbruger du din dagpengeperiode er der visse muligheder for at forlænge eller genoptjene retten til dagpenge. Du kan få dagpenge svarende til to år sammenlagt i en periode på tre år hvis du er fuldtidsforsikret og opfylder betingelserne. Løber dine dagpenge ud kan du forlænge perioden ved at arbejde (uden offentlig støtte). Arbejder du én uge forlænger det dagpengeperioden med to uger, op til ét års ekstra dagpenge. Udløber dine dagpenge samt eventuel forlængelse, kræver det et års fuldtidsarbejde at genoptjene dagpengeret, hvis du har løntimer på din “beskæftigelseskonto”. Har du ingen løntimer registreret, så skal du have tjent et vist beløb for at få ret til dagpenge, på samme måde som første gang du skal have dagpenge.

Sidst opdateret
September 28, 2021
Defineret af Arbejd.coms
Magnus Villumsen
Content Creator
Relaterede begreber

Dagpenge

Dagpenge er en kompensation du får udbetalt af din A-kasse i tilfælde af at du bliver arbejdsløs. For at være kvalificeret til at modtage dagpenge skal du have været medlem i en A-kasse i minimum ét år. Det er derfor vigtigt at du melder dig ind som medlem i en A-kasse selvom du har et job. Hvis du mister dit arbejde, og du ikke har været medlem af en A-kasse i minimum ét år, så skal du i stedet på kontanthjælp, hvilket er en betydeligt mindre udbetaling. For at kunne få udbetalt dine dagpenge er der nogle krav du skal opfylde. Det kræver at du er registreret hos dit lokale jobcenter, og er aktivt jobsøgende og til rådighed for arbejdsmarkedet. Du skal sende jobansøgninger hver uge, og være parat til at starte i nyt arbejde med kort varsel. Du har ret til to års dagpenge over en treårig periode, men du kan genoptjene dagpenge ved at arbejde. Derudover er der en række krav til hvor mange løntimer du skal have arbejdet inden for de seneste år, for at du er berettiget dagpenge. Som studerende kan man hos de fleste A-kasser melde sig ind og være medlem uden betaling indtil at man er færdiguddannet. I tilfælde af arbejdsløshed umiddelbart efter uddannelse kan du godt få udbetalt dagpenge, så længe at du opfylder kravene om at være aktiv jobsøgende og arbejdsparat.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021

Dagpengeregler

Har du været medlem af en A-kasse i minimum ét år, så har du i udgangspunktet ret til udbetaling af dagpenge, i tilfælde af at du bliver arbejdsløs. Der er dog nogle yderligere krav til at få udbetalt dagpenge, og de regler kan du finde her: Du skal have været medlem af din A-kasse i 12 måneder eller længere. Du kan godt melde dig ind i en A-kasse mens at du har arbejde. Du kan være gratis medlem af en A-kasse som studerende. Du skal registrere dig hos dit lokale jobcenter fra den dag hvor du bliver ledig. Det kan du gøre ved at besøge dit lokale jobcenter, på jobnet.dk, eller du kan spørge din A-kasse om hjælp hvis der er noget du er i tvivl om. Du skal være bosiddende samt opholde dig i Danmark. Du skal være til rådighed for arbejdsmarkedet, hvilket betyder at du skal være aktivt jobsøgende og kunne tage et job med én dags varsel. Som aktivt jobsøgende skal du tjekke nye jobopslag minimum én gang om ugen, samt sende et vist antal jobansøgninger. Antallet og frekvensen varierer ud fra dit jobcenter og A-kasse. Du skal have et godkendt CV, og lægge det ind på jobnet.dk. Dette skal ske senest to uger efter at du er blevet arbejdsløs. Husk at dit jobcenter og din A-kasse står klar til at hjælpe dig med det! Du skal leve op til specifikke krav vedr. indkomst og beskæftigelse. Disse krav kan blive ændret i løbet af årene.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 27, 2021