• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Illustration af mand der banker søm i hånden

Jobannonce

Hvad betyder det?

En jobannonce er arbejdsgiver og jobsøgendes første kontakt i langt de fleste tilfælde. Jobannoncer vil ofte blive lagt op af en arbejdsgiver på hjemmesider såsom Arbejd.com, Jobindex, TheHub etc. Her kan jobsøgende filtrere i deres søgning, så kun de mest relevante jobannoncer vises. En jobannonce vil ofte indebære en beskrivelse af jobbets arbejdsopgaver, arbejdspladsen, en profil af den ønskede medarbejder, betingelser for ansættelsen (f.eks. tiltrædelsesdato), hvad jobbet kan tilbyde dig, samt kontaktinformation. Hvis man finder et jobopslag interessant så er det bare med at søge, også selvom at man måske ikke føler at man 100% opfylder den profil jobannoncen fremstiller. I de fleste tilfælde hører der en email med i jobannoncen, hvor man skal sende en motiveret ansøgning samt CV til, mens at andre gange kan man søge gennem mere automatiske systemer, f.eks. LinkedIn, og så har mulighed for at blive kaldt til en samtale. Som arbejdsgiver der leder efter en ny medarbejder, er det meget vigtigt at man får jobbet til at virke interessant, og husker at tilføje hvorfor at det ville være et godt job for dem.

Sidst opdateret
September 28, 2021
Defineret af Arbejd.coms
Magnus Villumsen
Content Creator
Relaterede begreber

Jobagent

En jobagent er et digitalt værktøj som kan sende dig notifikationer så snart at et relevant job dukker op på jobportal. Jobagenter kan være yderst brugbare som jobsøgende, da de både kan spare en tid, men også kan gøre at man opdager relevante jobopslag langt før man ellers ville have. Det fungerer ved at man i bund og grund abonnerer på at modtage nyheder om nye jobs, som regel via mail. Jobagenten er altså en digital service, som automatisk finder jobs som du har valgt er relevante for dig, og sender dig en mail omkring det med det samme. Hos de fleste jobportaler kan du filtrere i din søgning når du skal finde jobs, og det samme kan du med din jobagent. På den måde kan du selv bestemme hvilke kriterier de jobs, som du får notifikation om, skal leve op til. Søger du f.eks. jobs inden for marketing, men kun i København, og til en vis løn, så kan du sørge for at jobagenten kun sender dig nyheder om sådanne jobs. Det kan også være smart selv hvis du er i arbejde, men gerne vil kende dine muligheder andre steder, uden at have tiden til manuelt at søge efter jobs.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021

Jobbank

En jobbank er et online katalog over ledige stillinger i Danmark. Hvert opslag vises oftest med en håndfuld vigtige informationer, som sted, løn, arbejdstid, jobopslag osv. Jobbanker kan være en nær nødvendighed i det moderne jobsøgningsræs, da de konstant er opdateret med nye stillinger, som kunne være lige præcis det, du leder efter. Jobbanker vil ofte have flere muligheder for at filtrere jobopslagene, så du kan effektivisere din søgning. Der er ofte også en mulighed for at få jobbanken til automatisk at søge efter relevante jobs til netop dig, og underrette dig med det samme, når nye stillinger dukker op i systemet. Jobbanker kan i nogle tilfælde være tilknyttet specifikke organisationer, heriblandt har nogle universiteter deres egen jobbank. Vigtigst af alt, så er der ikke nogen grænse for hvor mange jobbanker du som jobsøgende kan bruge, så udnyt at jobbanker også vil have forskellige jobopslag. Af eksempler på jobbanker i Danmark er Jobindex, Arbejd.com og Jobnet.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021