• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Illustration af mand der banker søm i hånden

Offshore arbejde

Hvad betyder det?

Det at arbejde ud fra kysten, altså ikke på fast landjord, kaldes offshore. Offshore arbejde i Danmark er enten arbejde i olie- eller gasindustrien, det vil ofte være på boreplatforme, eller på havvindmøller. Vil du arbejde offshore skal du have en ren straffeattest og en godkendt helbredsattest. Du vil oftest have en baggrund som ingeniør, maskinmester, elektriker, smed eller metalarbejder, dog kan ufaglærte også tages i overvejelse. Det kræver dog i mange tilfælde nogle specifikke certifikater og kurser at kunne arbejde offshore. Offshore arbejde er noget anderledes end arbejde på fast landjord, da du vil være udstationeret i længere perioder. Det er derfor vigtigt at din personlige situation tillader dette. Derudover er offshore arbejde forbundet med til tider lange vagter, fysisk begrænsede arbejdsforhold og internationalt samarbejde. Dertil er der som regel en del arbejde i højden, hvilket du også skal have maven til.

Sidst opdateret
October 12, 2021
Defineret af Arbejd.coms
Relaterede begreber

Arbejdsforhold

Arbejdsforhold er en samlet betegnelse for de vilkår du som ansat har på en arbejdsplads. Det er alt fra arbejdsmiljø, til arbejdstid, til aflønning. Ved gode arbejdsforhold er du sikret en god og fair løn, ansvarsområderne er organiseret og uddelt på en måde hvor alle er tilfredse, omgivelserne er behagelige og ikke skadelige for dig, arbejdstiden er rimelig, og der er en god balance i magtforholdet mellem arbejdsgiveren og de ansatte. Hvis arbejdsforholdene ikke lever op til ens forventninger, skal man først tage en snak med arbejdsgiveren omkring det, men hvis det ikke løser problemet, er det her at din fagforening står til rådighed.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021

Certifikat

Et certifikat er dit bevis på at du besidder visse kompetencer eller evner. Et certifikat er altså en fysisk eller digital attest som dokumenterer din kunnen inden for et bestemt område. Dokumentet kan være nødvendigt for at du kan påtage dig visse opgaver, og det kan derfor være vigtigt at vedhæfte et relevant certifikat i en jobansøgning. Certifikater vil ofte opnås gennem færdiggørelse af et kursus eller anden form for uddannelsesforløb. Et eksempel på et certifikat kunne fx være et truckcertifikat.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021