• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 01

Giovanni Niese

Lav positive associationer og snyd din hjerne til at tro at det hele nok skal lykkes. Giovanni Niese fra Businesslinker forklarer her hvad det retikulære aktiveringssystem er for noget og hvordan du får din hjerne til at arbejde med dig i stedet for imod dig.

November 16, 2021
3 min 55 sek
Transskribering

Intro

Hvordan overvinder du din frygt for en jobsamtale? Der vil jeg gerne tage en helt utraditionel vej i forhold til hvordan du kan overvinde din frygt. Det skal du sket ikke gøre, du skal ikke overvinde din frygt for at komme til en jobsamtale. Frygt eller nervøsitet er bare nogle helt naturlige mekanismer der gør dig klar på at nu skal du præstere noget og det er bare din krops helt naturlige reaktion på at gøre dig klar til kamp.

Råd #1

Så at du prøver bevidst at bekæmpe de her mekanismer det kan faktisk gøre dig mere nervøs. Tværtimod hvis du bruger dem til din egen fordel dvs. at du rent faktisk går ind og tapper ind i den her frygt og nervøsitet, det er bare kampgejst. Jeg har det sådan at jeg ved erfaringsmæssigt at dine tanker de bliver til dine ord og de bliver til dine handlinger. Så jo mere du manifesterer negative tanker i dit hoved i forhold til at “det her kommer til at gå galt” eller “jeg er ikke klar”, det bliver også til din handling. I stedet for skal du lave den her kobling.

Råd #2

Du tager først det der rent faktisk skræmmer dig, det der gør dig nervøs til den her jobsamtale og kobler en positiv tanke eller association på den. Den tager vi igen - Det du frygter kommer til at ske til jobsamtalen det vender du om til at det rent faktisk er en positiv association og så er det den du kobler på til din hjerne. Der findes noget i vores hjerner der hedder det retikulære aktiveringssystem. Foruden at styre vores søvn og bevidsthed så er det også med til at fungere som et filter. Og det kan ikke skelne imellem ting der rent faktisk er sket for dig og ting du bare har visualiseret.

Råd #3

Med det in mente hvis du visualiserer og kun tænker at “det her det ender galt”, så vil det her retikulære aktiveringssystem efter bedste evne lede efter situationer eller oplevelser enten tænkte eller noget du rent faktisk har oplevet og så vil det forsøge på at bekræfte den her tanke eller handlemønster. Og det vil også manifestere sig i din handling til jobsamtalen. Kontra at du rent faktisk gør det en dag, en halv dag eller timer op til din jobsamtale, at du visualiserer i din hjerne, at “det her det kommer til at gå rigtig godt". Når du får stillet “det her” spørgsmål så skal du visualisere dig selv, at du svarer “det her”. Du er simpelthen “Superman” eller “Superkvinde” så træder dit retikulære aktiveringssystem i kraft igen og så vil det forsøge igen efter bedst evne at lede efter alle de sammenhænge, ting du har oplevet eller visualiseret og så skal det også bekræfte at det faktisk kommer til at gå rigtig godt. Så… tap ind i din nervøsitet, byd den velkommen, accepter at den skal være der. Og du er til en “job samtale”, dvs. at vi taler sammen til en jobsamtale, vi er der ikke som arbejdsgiver for at krydsforhøre dig, vi er der faktisk for at hjælpe dig.

Råd #4

Så husk på, at du kan vide at du er der, og vi er der for at hjælpe dig, og du tapper ind i din nervøsitet og byder den velkommen, og så lav positive associationer, en dag en halv dag eller et par timer op til at du skal til jobsamtalen. Så kan jeg garantere dig for at du vil have en helt anden oplevelse af din jobsamtale. Held og lykke med din jobjagt og din jobsamtale.

Illustration af København
Giovanni Niese | Frygten for samtalen

Alle der har været til en jobsamtale, ved at det ikke altid er nemt at fortælle om sig selv. Derfor er det er en god ide at have gjort sig nogle forberedelser inden du går gennem døren.

An icon of a film editor
2 episoder