• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Illustration af mand der banker søm i hånden

Engageret

Hvad betyder det?

Både som arbejdsgiver og arbejdstager er det vigtigt at udvise engagement, da det viser at du er interesseret i arbejdet. Som jobsøgende er det en essentiel del af ansøgninger og jobsamtaler at være engageret i virksomheden, arbejdsopgaverne mv. og at det kommer tydeligt til udtryk. Fortæl gerne hvad det er som gør dig interesseret, optaget eller følelsesmæssigt investeret i arbejdet. Dertil kan du udstråle engagement ved at researche på en virksomhed før at du skriver din ansøgning eller dukker op til en samtale. Det viser at det ikke blot er endnu en jobmulighed, men noget som du oprigtigt ønsker og er engageret i.

Sidst opdateret
September 28, 2021
Defineret af Arbejd.coms
Magnus Villumsen
Content Creator
Relaterede begreber

Ambitiøs

At være ambitiøs handler om at arbejde sig målrettet mod noget man ønsker at opnå; det kunne f.eks. være ens drømmejob. Som jobsøgende er det en god og vigtig kvalitet at være ambitiøs i sin søgning. Det betyder ikke, at man udelukker alle andre muligheder end ens højeste ønske, men at man ser mulighederne for at udvikle sig selv og sine kompetencer, med et mål for øje. Man kan ligeledes være ambitiøs i sin jobsøgning, ved at sætte forventninger til mængden og kvaliteten af ansøgninger man sender afsted. Det vigtigste ved at være ambitiøs er at man er vedholdende og hårdtarbejdende, for det er noget som arbejdsgivere hurtigt lægger mærke til.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021

Målrettet

Målrettethed betyder at man arbejder fokuseret mod et bestemt mål, og er både vigtigt som jobsøgende og arbejdende. Det at kunne sætte et præcist mål for øje, og så udføre en række opgaver for at opnå det mål, er en værdifuld egenskab i mange kontekster. Målrettethed handler om at være engageret og resultatorienteret, altså at kunne holde fokus og motivation mod ét bestemt mål. Som jobsøgende handler målrettethed i høj grad om, at være ambitiøs og vedholdende i sin søgning efter det rette job. Som ansat kan især ledelsespositioner drage godt af målrettethed, så alle medarbejdere forstår hvad formålet med deres arbejde er. Ønsker du at være mere målrettet, så sørg for ikke at påtag dig for mange opgaver på én gang, men fokusér på én ad gangen, og fortsæt med den indtil at et specifikt opsat mål er nået. Derudover er det en fordel, hvis det mål der er sat, er et som er eksekverbart, altså der kan sættes tydeligt hak ved når det er klaret, og at du forstår præcist hvornår at målet er opnået.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021