• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Illustration af mand der banker søm i hånden

Strategisk

Hvad betyder det?

At være strategisk betyder at du er god til at se tingene i et større perspektiv og kan lægge konkrete planer frem i tiden. Som det ligger i ordet, så handler det om at kunne planlægge, men også udføre, en strategi med et opnåeligt mål i sigte. Det indebærer også at være forudseende og kunne se hvor en branche eller virksomhed bevæger sig hen. Nogle brancher, f.eks. inden for IT, kan have meget skiftende trends og blive påvirket af hastigt udviklende teknologi. Her er der brug for strategisk tænkende medarbejdere, der sørger for at en virksomhed ikke falder bagud i forhold til konkurrenterne.

Sidst opdateret
October 12, 2021
Defineret af Arbejd.coms
Magnus Villumsen
Content Creator
Relaterede begreber

Detaljeorienteret

Er du typen der ikke kan lade være med at tjekke dit arbejde igennem, lige én ekstra gang? Så er du sandsynligvis detaljeorienteret. Alle mennesker vil have sans for detaljen til en vis grad, men nogle mennesker gør en dyd ud af at sørge for, at alt de laver og leverer er godt og grundigt tjekket igennem. Overvejer du en opgave fra alle tænkelige vinkler, og er det vigtigt at alle nuancer er tænkt igennem og analyseret? Det er kompetencer som gør dig detaljeorienteret, og det er en værdifuld profil at have for rigtig mange virksomheder.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021

Analytisk

Er du god til at gå i dybden med dine arbejdsopgaver, tænke systematisk og logisk, og går op i at forstå alle facetter af det som du beskæftiger dig med, så er du analytisk tænkende. “Analyse” stammer fra græsk og betyder “opløsning” og er blevet synonym med at være grundigt undersøgende. Nogle arbejdsopgaver vil i højere grad kræve at man kan være analytisk tænkende i forhold til andre, og det er vigtigt at forstå sin egen tilgang til arbejdsopgaver, for at man ender i det rigtige arbejde. Er man mere kreativ i sin tilgang, vil man ofte foretrække andre typer arbejdsopgaver. Det er dog vigtigt at sige, at man bestemt ikke er udelukkende det ene eller det andet. Man kan derfor også sagtens træne ens analytiske evner, evt. gennem kurser som ens jobcenter kan tilbyde i visse tilfælde.

Se definitionen
Sidst opdateret
September 28, 2021