• Nyhed | Brug Jobordbogen til at blive klogere på jobsøgning •
Luk
Danmarks nye jobportal
Menu
Pil til venstre
Alle Stories
An icon showing a flying email
få tilsendt de seneste videoer
Episode 01

Ina Thuesen

Du skal behandle dine jobansøgere som var de dine kunder ifølge freelancer Ina Thuesen. Hør her hvorfor den brugbare feedback er så uhyre vigtig og hvorfor det betaler sig at efterlade et godt indtryk hos de jobansøgere som du skal give et afslag.

April 4, 2022
1 min 46 sek
Transskribering

Intro

Hej jeg hedder Ina Thuesen. Jeg arbejder freelance med digital marketing, så er jeg freelance rejseleder og forfatter.

Råd 1: “Giv konstruktiv feedback”

Et godt jobafslag for mig det er når jeg får en rigtig god feedback fra virksomheden på hvorfor jeg ikke er gået videre. Det er ligegyldigt om det er en skriftlig ansøgning jeg har lavet eller om det er en samtale jeg har været til.

Råd 2: “Fortæl hvad ansøgeren kan gøre anderledes”

Når jeg får en personlig feedback, enten skriftligt eller mundtligt på telefonen, så har jeg brug for at vide hvorfor jeg ikke er gået videre, hvad jeg kunne have gjort anderledes, og evt. et råd til hvordan jeg skulle gøre en anden gang for at komme i betragtning.

Råd 3: “Giv den afviste ansøger noget brugbart med hjem”

Det er rigtig vigtigt at man som virksomhed husker på at ansøgeren har gjort sig stor umage og at en stor forberedelse ligger bag og derfor når man bliver afvist eller valgt fra så har man brug for noget man kan tage med derfra noget som der giver mening

Råd 4: “Efterlad altid et godt indtryk”

Og så skal man også huske som virksomhed at man efterlader et indtryk ved ansøgeren som var det lige så vigtigt som var det en kunde der havde været der. Fordi man husker på oplevelsen og deler den evt. med sit netværk og en anden gang kunne det være at man fik lyst til at søge et andet job eller det samme job.Så derfor så er det vigtigt at melde positivt og konstruktivt tilbage til dem man giver et afslag. Held og lykke med at finde den rigtige.

Illustration af København
Ina Thuesen | Det Gode Jobafslag

Et jobafslag kan være svært at sluge for ansøgerne. Lær at behandle dem med respekt og omtanke og du vil få et langt bedre renomme i branchen.

An icon of a film editor
3 episoder